DUK
+370 346 20 450
Pradžia

Edukacinis renginys „Ryto rasa kėlė“

Birželio 24 d. 04:00 Dovainonių kaimas
Jau 4 kartą, saulei tekant, kai pievos dar paskendusios ryto rūkuose bei pasidabinusios rasa, trumpam bus sugrįžtama prie savo šaknų, prisimenama prigimtį, atrandamas savas kraštas iš naujo. Rytmečio apeigose bus stiprinamas tautiškumas, kuriamos sąsajos su kultūriniu-etnografiniu pirminiu pradu. Juk Rasos – virsmą, nuolatinį judėjimą simbolizuojanti šventė, tad ir magiško rytmečio dalyviai ieškos tikrojo savęs, per protėvių tradiciją.
 
Edukaciją ves ir kvies patirti bendravimą per garsą, per senąsias mūsų protėvių giesmes, kvapus, raštus:
Asta Pikiotė, saviugdos ir sąmoningumo temų tyrinėtoja. Pažindama save, atradusi savo talentus ir duotybes, pradėjo dirbti su vaikais, moterimis. Meditacijos mokytoja. Pradėjusi mokytis aromaterapijos, pamilusi augalus, jų kvapus,gamina hidrolatus, aliejų sinergijas, botaninius kvepalus. Asta save vadina: -laiminga moterimi, einančia savo širdies keliu. "Šį nepaprastą rytą,kartu su jumis bendrystėje gaminsiu kvapų gėlių vandenį - hidrolatą. Parodysiu, kaip iš augalo išgaunamas ypač vertingas kvepiantis ir gydančių savybių turintis vanduo. Papasakosiu kur ir kaip jis naudojamas. Leisiu kiekvienai pasinerti į kvapų malonumą, prisiliesti prie švento proceso, kuomet pagarbiai ir su meile iš augalo išgaunama jo siela".
Aurelija Plančiūnienė - pedagogė, vaikų jogos mokytoja, kvėpavimo mankštų: nirvana fitness trenerė, chna meno gerbėja ir piešėja, dainuojančių dubenų masažo praktikė. Edukaciniame ryte, Aurelija, organiškų, chna, dažų pagalba dekoruos dalyvius, baltiškais ornamentais.
Mindaugas Ancevičius -bardas, aktorius, muzikos ir tekstų kūrėjas, muzikantas. Rasų rytą, kurs jaukią atmosferą rav vast būgnu.
Vija- Rumšiškių kultūros centro Dovainonių salės moterų kolektyvas, kurio iniciatyva šiemet bus suorganizuotas 4 edukacinis rasų rytas, "Ryto rasa kėlė". Kolektyvas kvies giedoti sutartines, pinti vainikus, apjungs bendrystei. 

Renginys vyks Dovainonių apylinkėse.

Dalyvių skaičius ribotas, BŪTINA išankstinė REGISTRACIJA tel. +370 624 60745

Organizatorius Rumšiškių kultūros centras

RENGINIO FB PASKYRA

Atgal