DUK
+370 346 20 450
Pradžia

2024 m. sausio 29 d. protokolas Nr. V7-49

TARYBOS POSĖDŽIO PROTOKOLAS

2024 m. sausio 29 d. Nr. V7-49

Kaišiadorys

Posėdis įvyko 2024-01-24 16:00 val.

Posėdžio pirmininkas – Darius Vilimas.

Posėdžio sekretorė – Justina Smolskienė.

Dalyvauja:

Tarybos nariai: asociacijos Kaišiadorių miesto centro bendruomenės narė Rita Narkevičiūtė, Kaišiadorių rajono savivaldybės tarybos narys Darius Vilimas, asociacijos Žiežmarių bendruomenės narys Žydrūnas Kondrotas.   

Ne komisijos nariai: Kaišiadorių rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir aplinkosaugos skyriaus specialistė Justina Smolskienė.

Posėdžio darbotvarkė:

  1. Priemonės projektų pristatymas BO tarybai.

Pristatymai.

Asociacijos Dovainonių bendruomenė narė Rita Sidarė pristatė projekto ,,Telkiam ir auginam Dovainonių bendruomenę“ veiklas. Buvo aplankyti vieniši ir sunkiau gyvenantys Dovainonių kaimo gyventojams (Šv. Kalėdų laikotarpiu) ir įteikti lauknešėliai. Suorganizuotas kaimynų piknikas (batutas vaikams, muzikantas), šeimų ir draugų orientavimosi varžybos (žemėlapių paruošimas) bei eglutės įžiebimo šventė (keltuvo nuoma, kalėdų senelio programa).

Asociacijos Kalvių bendruomenė narė Vilija Kašelionienė pristatė projekto ,,Atsisukim atgal, bendraukim dabar, žvelkim pirmyn!“ veiklas. Buvo suorganizuota kasmetinė kalėdinė šventė pažymint Kalvių kaimo bendruomenės 20-metį. Siekiant stiprinti Kalvių bendruomenę įgyvendintos šios veiklos: kalėdinių žaisliukų gamybą, meduolio kepimo edukacija.

Asociacijos Kaišiadorių miesto centro bendruomenė Neringa Žigutienė pristatė projekto ,,Aktyvūs ir gražėjantys Kaišiadorys" veiklas. Buvo suorganizuota sporto šventė vaikams, įrengtas gėlynas Dainų slėnyje ir prie Girelės g. 37 namo gyventojų prašymu įrengta skalbinių džiovyklė lauke

(vietoj buvusios, kurios vietoje įrengti šiukšlių konteineriai).

Asociacijos Stasiūnų bendruomenė pristatytas projektas ,,Stasiūnų bendruomenės ir kaimo gyventojų sutelktumo, bendruomeniškumo gerinimas", kurio metu buvo susipažinta su Molėtais ir Molėtų bendruomene bei pasidalinta bendruomenių gerąja patirtimi. Taip pat buvo atnaujinta sporto aikštyno inventorius (specializuotos stovų apsaugos, paminkštinimai, krepšinio tinklinio ir futbolo kamuoliai).

Asociacijos Pravieniškės-I bendruomenės veiklos centro ,,Praviena" pirmininkė Deimantė Kuconytė-Būdelienė pristatė projekto ,,Pravieniškių bendruomenei ,,Praviena" - 20 m.“ veiklas. Projektų metu buvo suorganizuota bendruomenės šventė, kurioje buvo įvertinti aktyviausi bendruomenės nariai. Vyko šakočio kepimo ir dailės edukacija, koncertas, kuriose taip pat dalyvavo Pravieniškėse gyvenantys ukrainiečiai su šeimomis. Taip pat organizuota 5 dienų stovykla Pravieniškėse gyvenančių ukrainiečių šeimoms (fizinio aktyvumo ir meninės veiklos). Bendruomenės folkloro ansambliui „Pravienukai“ nupirktos tautinių kostiumų dalys, skirtos vaikams ir jaunimui.

Asociacijos Karčiupio kaimo bendruomenės ,,Marių krantas" pirmininkė Rasa Stankienė pristatė projekto ,,Šiandien ir rytoj“ veiklas. Bendruomenė organizavo 2 dienų stovyklą ir  kartu su Asociacijos Pravieniškės-I bendruomenės veiklos centro ,,Praviena" dalyvavo fizinio aktyvumo ir dailės užsiėmimuose, stalo žaidimų vakaruose. Bendruomenė džiaugiasi įgyvendintu projektu ir žada toliau stiprinti ryšius su kitomis Kaišiadorių rajono bendruomenėmis.

Asociacijos Kaišiadorių apylinkės seniūnijos kaimų bendruomenės pirmininkas Tomas Stelmokas pristatė projekto ,,Bendruomenės viešosios aplinkos gerinimas“ veiklas. Bendruomenė įgyvendinusi kitus projektus yra įsirengusi vaikų žaidimo aikštelę ir sporto aikštyną. Iškilo problema, kad nėra kur prisėsti, todėl iš projekto lėšų perkamas stalas ir du suolai.

Asociacijos Anglininkų bendruomenės narys Linas Babenskas pristatė projekto ,,Aplinkos kokybės gerinimas Anglininkų bendruomenėje“ veiklas. Bendruomenė yra įsteigusi Nemuno dienos centrą, kuris įsikūręs bendruomenės patalpose. Centrą lanko vaikai. Bendruomenė projektinėmis lėšomis aptvėrė teritoriją tvora ir sutvarkė paplūdimį.

Posėdžio pabaiga 16:50 val.

Posėdžio pirmininkas                                                     Darius Vilimas

Posėdžio sekretorė                                                       Justina Smolskienė

Atgal