DUK
+370 346 20 450
Pradžia

2021 m. Kaišiadoryse padidėjo gimstamumas

2021 m. Kaišiadoryse padidėjo gimstamumas

Praėjusį savaitgalį minėjome tarptautinę Motinos dieną, sveikinome esamas, o kartais ir būsimas mamas. Ši graži šventė yra puiki proga pasidžiaugti faktu, kad Kaišiadorių rajono savivaldybėje 2021 m. gimstamumas sausio–balandžio mėnesiais šiek tiek padidėjo, lyginant su 2020 m.

„Kūdikio gimimas yra šeimas aplankantis stebuklas. Labai smagu ir prasminga, kad šiemet ne tik galime džiaugtis pirmuoju Lietuvoje gimusiu kūdikiu, bet ir apskritai padidėjusiu gimstamumu. Nuoširdžiai džiaugiuosi ir sveikinu kiekvieną mūsų krašto mamytę bei tėvelį“,– teigia Kaišiadorių rajono savivaldybės meras Vytenis Tomkus.

Džiuginantys skaičiai

Kaišiadorių rajono savivaldybė registruoja tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje gimusius naujagimius. Todėl vienas iš labiausiai džiuginančių gimstamumo rodiklių yra tai, kad vis daugiau kūdikių gimsta Lietuvoje.

„2021 m. sausio–balandžio mėnesiais Kaišiadoryse įregistruoti 67 naujagimiai. Iš jų 4 vaikai gimė užsienyje. 2020 m. per tą patį laikotarpį Kaišiadoryse įregistruoti 62 naujagimiai. Iš jų 6 vaikai gimė užsienyje“,– teigia Kaišiadorių rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Daiva Vaškevičienė.

Kaišiadorių rajono savivaldybėje 2021 m. sausio–balandžio mėnesiais užregistruota 5 naujagimiais daugiau nei per tą patį laikotarpį 2020 m. Gimusių Lietuvoje vaikų skaičius padidėjo nuo 56 iki 63. Tai yra viltį teikiantys ženklai. Dauguma šių vaikų lankys mūsų krašto ugdymo įstaigas, o suaugę prisidės prie jo gerovės.

Visų svarbiausia yra tai, kad augantis gimstamumas liudija, jog Kaišiadorių rajono savivaldybė yra patraukli vieta tėvams susilaukti mažylių ir kurti jaukų šeimos lizdą. Būtent šis siekis ir turėtų išlikti vienu iš savivaldybės prioritetų.

Kaišiadorių rajono savivaldybės mero patarėjas Audris Narbutas

Atgal