DUK
+370 346 20 450
Pradžia

2023 metų suaugusiųjų mokymosi savaitė „Mokymosi tinklai“

2023 metų suaugusiųjų mokymosi savaitė „Mokymosi tinklai“

2023 m. lapkričio 20–24 dienomis Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija 24-ą kartą kviečia švietimo, kultūros ir meno, verslo įstaigas, institucijas, organizacijas ir visus suaugusiuosius mėgautis gyvenimu ir mokymusi

Savaitės idėja
2023 metais vėl kviečiame suaugusiųjų švietėjus bei jų įstaigas (organizacijas) rengti suaugusiųjų mokymosi savaitę ir kviesti visos Lietuvos žmones švęsti mokymosi džiaugsmą. Šios mokymosi savaitės tema – „Mokymosi tinklai“.
Lapkričio 17 d. pradėsime Savaitę Klaipėdoje, prie jūros. O jūra neatsiejama nuo tinklų, kaip ir mokymasis: vieni jau esame įsipainioję, kitus vis dar reikia „sugauti“ ir tam ieškome tinkamo tinklo, treti patys ieškome tinklo, į kurį galėtume su džiaugsmu pakliūti. Ir mokomės dažniausiai ne vienumoje, o su kitais – grupėse, „tinkluose“.
Savaitei ruošiantis ir jos metu, kviečiame susimąstyti: Kokias „žuvis“ gaudome ir kokias norėtume (reikėtų) gaudyti mokymosi tinklais? Kodėl jas gaudome? Kokius „tinklus“ šiandieną turime ir kokie tinklai reikalingi toms „žuvims“ – iš ko jie supinti, kokio tankumo ir kokio stiprumo?
Pagrindiniai Mokymosi savaitės tikslai:
⚫ sutelkti įvairias besimokančias bendruomenes bendrai veiklai,
⚫ atskleisti mokymosi svarbą gyvenimo kokybei,
⚫ parodyti suaugusiųjų mokymosi galimybes įvairioms visuomenės grupėms, didinti jų dalyvavimą
mokymesi,
⚫ įkvėpti andragogus dirbti kūrybiškai,
⚫ skatinti andragogus ir besimokančiuosius mąstyti, kaip galima pasiekti geresnių suaugusiųjų
mokymosi rezultatų.
2023 m. Mokymosi savaitės sutiktuvių sostinė – Klaipėda, vėjuotas, romantiškas, veržlus, laimingas Pajūrio žemumos miestas, ties Kuršių marių ir Baltijos jūros santaka, Vakarų Lietuvos širdis. Klaipėdoje nunertas mokymosi tinklas nusidrieks per visą Lietuvą. Virš jūros nardys žuvėdros, virš mūsų mokymosi tinklo – Savaitės Paukštė.
Bendradarbiaudami su Klaipėdos universitetu ir „Epale“ platformą koordinuojančia agentūra Švietimo mainų paramos fondu mokymosi savaitę atidarysime Klaipėdoje. Čia 2023 m. lapkričio 17 d. klausysimės įtraukių pranešimų, aktyviai mokysimės, apdovanosime Metų andragogą (-ę) ir pagerbsime mokymosi projektų konkurso nugalėtojus, skelbsime „Epale“ metų andragogus.
Renginyje laukiami Lietuvos andragogai bei jų besimokantieji. Atidarymo programa ir registracija bus skelbiama vėliau.

Į suaugusiųjų mokymosi savaitę atsinešk

Skatiname, kad Klaipėdoje prasidėjusi Mokymosi savaitė tęstųsi įvairiuose Lietuvos kampeliuose. Užmeskime mokymosi tinklus naujoms patirtims ir atradimams. Pakvieskime į
mokymosi šventę aplink esančius. Gaudykime įvairias mokymosi galimybes ir parodykime jas suaugusiems. Organizuokime mokymus, akcijas, atvirų durų dienas, atviras pamokas, nuotolinius mokymus, pristatymus ir diskusijas, kūrybines dirbtuves, meninės raiškos projektus, pusryčius, popietes ir vakarones, bendruomenių susitikimus ir talkas, pažintinius vizitus, parodas, socialines akcijas. Pasirinkime savo bendruomenei artimiausią veiklą, kuri suartina, džiugina, praturtina gyvenimą ir mezga mokymosi tinklą.
Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija žada:
• koordinuoti suaugusiųjų mokymosi savaitės organizavimą visoje Lietuvoje (skleisti informaciją, rinkti informaciją apie renginius, sudaryti nacionalinę renginių programą);
• rūpintis Mokymosi savaitės viešinimu;
• organizuoti Metų andragogo (-ės) rinkimus ir jo (jos) pagerbimą;
• organizuoti projektų ir iniciatyvų konkursą bei laimėtojų pagerbimą;
• bendradarbiauti su Švietimo mokslo ir sporto ministerija, Europos elektroninės suaugusiųjų švietimo platformos „Epale“ nacionaline agentūra – Švietimo mainų paramos fondu, kitomis suaugusiųjų švietimu besirūpinančiomis įstaigomis.

Informacija apie suaugusiųjų mokymosi savaitę bus skelbiama:


Nacionalinė Mokymosi savaitės renginių programa bus paskelbta nuo 2023 m. lapkričio 13 d.

Atgal