DUK
+370 346 20 450
Pradžia

2022-ieji – Gyvūnų gerovės metai....

2022-ieji – Gyvūnų gerovės metai....

2022-ieji paskelbti Gyvūnų gerovės metais. Metų tikslas – šviesti visuomenę apie gyvūnų gerovės svarbą ir kurti Lietuvoje gyvūnų gerovei palankią aplinką.

2022 m. lapkričio 23 d. Žiežmarių gimnazijoje Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno departamento Kaišiadorių skyrius organizavo renginį. Jo metu skyriaus vyriausioji veterinarijos gydytoja-inspektorė supažindino su  penkiomis gyvūnų laisvėmis, pabrėžė, kaip svarbu, kad augintinis nejaustų troškulio ir alkio, nepatirtų nepatogumų, baimės ir streso, nejaustų skausmo bei turėtų laisvę išreikšti normalų elgesį, taip pat priminė, kad augintinis – ne tik ištikimas draugas, bet ir didžiulė atsakomybė.

Deja, kasdienybėje tenka susidurti su nepriežiūra, neatsakingumu ir net žiauriu elgesiu. Apie pasekmes, taikomas bausmes Žiežmarių gimnazijos mokiniams papasakojo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kaišiadorių rajono policijos komisariato pareigūnė.

Didelio susidomėjimo sulaukė Pravieniškių pataisos namų Saugumo valdymo skyriaus pareigūnės ir jos olandų aviganio pasirodymas. Jo metu kinologė ir Louis pademonstravo, kaip augintinis ne tik mokomas, ruošiamas, bet ir atlieka neleistinų medžiagų paiešką. 

Ne mažiau išskirtinio dėmesio sulaukė renginyje dalyvavę Madagaskaro tarakonai, afrikinės sraigės, gyvalazdės, kukurūzinis žaltys, jūrų kiaulytė, vėžliukas, triušiukas. Jų globėja – VšĮ „Egzoticsos“ savanorė-vadovė – papasakojo apie savo veiklą bei priminė, kad kiekvienas gyvūnėlis, plunksnuotas, žvynuotas, kailiniuotas, kad ir koks mažas jis bebūtų, yra vertas turėti mylinčius šeimininkus.

Renginio metu buvo vykdoma socialinė akcija – dėžės prisipildė atneštų morkų, obuolių, salotų ir kitų gėrybių, valymo priemonių ir reikmenų. Kiekvienas vaikas buvo apdovanotas knygų skirtuku ar suvenyru su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atributika.

Norime padėkoti Žiežmarių  gimnazijos direktorei Ievai Mažulienei ir direktorės pavaduotojai ugdymui Linai Lukoševičienei, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiajai tyrėjai Irenai Budrikienei, Pravieniškių pataisos namų Saugumo valdymo skyriaus specialistei (kinologei) Kotrynai Misiūnaitei, VšĮ „Egzoticsos“ savanorei – vadovei Rūtai Jatkonienei.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno departamento Kaišiadorių skyriaus e. p. vedėja – valstybinė veterinarijos inspektorė Kristina Augustienė

Atgal