DUK
+370 346 20 450
Pradžia

„ConTempo“ festivalio pasirodymas Kaišiadoryse: Rhizome / Chloé Moglia (Prancūzija) | Bleu tenace

Viena, įsitaisiusi 6 metrų aukštyje virš žemės, dėmesį prikaustanti artistė Fanny Austry kuria efemeriškos kybojimo ore ramybės ir kiek trūkčiojančios rizikingo šokio dinamikos hibridą, kurio centre – susimąstymas. Balansuodama ant ideogramą primenančios skulptūrinės konstrukcijos menininkė dalijasi su mumis už laiko ribų pakibusia akimirka, lydima kompozitorės Marielle Chatain sodrios ir paveikios įelektrintos partitūros. Pasaulio ritmas nenutrūksta nė sekundei nei ant žemės, nei ore. 
 
Trukmė:  25 min.
Įėjimas nemokamas

Svarbi informacija:
Prieinama žmonėms su judėjimo negalia ir klausos sutrikimais.
Renginyje bus fotografuojama ir filmuojama.
Biografija / apie choreografę
 
Performanso menininkė Chloé Moglia į savo meninę kelionę integruoja kovos menus, o kūriniuose visą dėmesį skiria kabojimui ore (angl. „suspension“). Menininkė propaguoja įkūnytos minties ir jautraus kūniškumo idėjas, jai svarbus tikslumas, darbuose sieja fizinę praktiką su refleksija ir jautrumu. 

Ore atliekamuose eksperimentuose ji balansuoja tarp nesvarumo būsenos ir akistatos su tuštuma. Menininkės monospektakliai ir grupiniai kūriniai pasižymi savita vidine logika, kur žaidžiama kūnais, sulėtintu judesiu ir lėtumu, fizikos dėsniais ir svaiguliu. Pasirodymų pagrindu pasirinkusi rizikos bei baimės pažinimą, Chloé Moglia stulbinamai, bet sykiu itin trapiai valdo judesį.

Chloé Moglia yra „Rhizome“ trupės meno vadovė nuo pat jos įkūrimo 2009 m. Aukštyn galva Fanny Austry pakibo gana anksti, Nacionaliniame cirko meno centre mokydamasi dirbti su akrobatinėmis sūpynėmis. Vėliau ji nusprendė norinti į savo judesių žodyną įtraukti daugiau šokio, tad laikinai sustabdė studijas ir Maguy Marin CCN programoje išėjo kursus pavadinimu „Nuo atlikėjo iki kūrėjo“. Sugrįžusi prie cirko studijų daugiausia dėmesio skyrė darbą ant žemės ir ore jungiančioms technikoms ir išbandė įvairius estetinius požiūrius, dalyvavo tokių trupių, kaip „Cahin-Caha“, „Galapiat“ ir „Inouïe“ projektuose. Nuo 2014 m. bendradarbiauja su „Rhizome“ spektakliuose „Aléas“, „Rhizikon“ ir „La Spire“.
Chloé Moglia yra „Les Tombées de la Nuit“ (Reno, Prancūzija) ir nacionalinio dramos centro „Théâtre de Lorient“ (Lorjanas, Prancūzija) asocijuotoji menininkė.

Meno vadovė: Chloé Moglia 
Atlikėja: Fanny Austry
Bendradarbiaujant su Anna Le Bozec, Mélusine Lavinet-Drouet,  O Pelpel, Mathilde Van Volsem ir Marielle Chatain
Muzika: Marielle Chatain

Garso inžinierius: Edouard Bonan
Scenografija: „Rhizome“ komanda
Ideogramos konstrukcijos koncepcija ir įgyvendinimas: Eric Noël ir Silvain Ohl
Kostiumų dizainas: Clémentine Monsaingeon
Bendroji vadyba: Hervé Le Dorlot
Scenografija: Nicolas Bibier-Cocatrix, Evan Bourdin, Haroun Chehata arba Loïc Jouanjan „Rhizome“ administravimas ir produkcija: Lucie Vignal, Marie Chénard, Mélissa Guey,
Pauline Merdy
Gastrolės: Florence Bourgeon
Produkcija (2021): „Rhizome“
Speciali padėka: Sarah Cosset
Bendrakūrėjai: La Passerelle, Scène nationale de Saint-Brieuc (22); Le Théâtre, Scène nationale de Saint-Nazaire (44); Le Carré Magique Lannion, Pôle national cirque en Bretagne (22); Le Théâtre de Cornouaille, Scène nationale de Quimper (29); Scène nationale de l‘Essonne, Agora-Desnos (91); Trio... S, Scène de territoire pour les arts de la piste à Inzinzac-Lochrist (56); EPCC Scènes du Golfe, Théâtre Vannes-Arradon (56).
Parama: RADAR tinklas (Le Fourneau, CNAREP en Bretagne / La Loggia / Région Bretagne)
 
„Rhizome“ registruota Prancūzijos kultūros ir komunikacijos ministerijoje (DRAC de BRETAGNE), o jos projektai vystomi su Bretanės regiono, MORBIHAN departamento tarybos ir BNP PARIBAS fondo parama.

Kaišiadorių kultūros centras

Kaišiadorys – Lietuvos kultūros sostinė 2024

Atgal