DUK
+370 346 20 450
Pradžia

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas Kruonio miške

Vasario 15 d. 18:00 Kruonis
1946 metais, naktį iš vasario 15-osios į 16-ąją Kruonio miške persikėlę per Nemuną ir papuolę į stribų pasalą žuvo trys jaunuoliai, kurie Kruonio miestelyje norėjo iškelti trispalvę. Partizanai: Jurgis Krušinskas - Žiedelis, Antanas Lekavičius - Gulbinas, Pranas Žukauskas - Šalmas.
Nuo 1990 metų, kiekvieną vasario 15 d., Kruonyje susirenka patriotiški žmonės iš visos Lietuvos atminti šį partizanų žygdarbį ir pagerbti visus, kurie paaukojo savo gyvybes, kad šiandien galėtume džiaugtis laisve.
 
Programa:
17.00 – šv. Mišios Kruonio bažnyčioje.

18.00 – iš Kruonio miestelio aikštės į šilą, kur  užkasti 1946 m. vasario15- osios  naktį žuvę trys Lietuvos partizanai, pajudės iškilminga eisena su vėliavomis, deglais, žvakėmis ir gėlėmis.

Miške:

  • vėliavos pakėlimas ir „Tautiška giesmė“, salvė partizanams atminti
  • kalbės Kaišiadorių rajono savivaldybės ir Seimo atstovai
  • degantys laužai, koncertinė programa, kareiviška košė ir arbata

Dalyvauja: Kaišiadorių rajono moksleiviai, Jūrų skautai, Kauno apskrities kudirkaičiai, Karo istorijos rekonstrukcijų klubas „Partizanas“, Lietuvos šaulių sąjungos Kauno apskrities Vytauto Didžiojo II rinktinės jaunieji šauliai iš Kaišiadorių kuopos, atlikėja Raminta Naujanytė – Bjelle, Kaišiadorių kultūros centro choras „Do diez“, solistės Rasa Dzimidaitė (sopranas) ir Raimonda Janutėnaitė (mecosopranas), Vytauto Didžiojo šaulių 2- osios rinktinės ansamblis „Žaibas“, Rumšiškių kultūros centro Pravieniškių folkloro ansamblis „Praviena“, Rumšiškių kultūros centro folkloro ansamblis „Nedėja“, Kruonio kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Svaja“ ir kt.

Prašome nepamiršti šiltai apsirengti ir apsiauti, pasiimti žvakučių, deglų, vėliavų ar vėliavėlių.

Tel. pasiteirauti ir registracija į autobusą: +370 615 29 907, e. p.: kruoniokc@gmail.com

Autobusas išvyksta:

 16.00 val. iš aikštelės prie Savivaldybės pastato

 16.15 val. iš aikštelės prie Žiežmarių kultūros centro

 21.00 val. išvykstama atgal iš Kruonio miestelio parko

Vasario 16-osios išvakares savo kalendoriuje pasižymėk žalia Miško brolių spalva - Tu esi laukiamas Kruonyje!

Filmuota medžiaga iš beveik tris dešimtmečius vykstančio minėjimo: https://www.youtube.com/watch?v=zOnd6EIfpLY&feature=youtu.be

Organizatoriai: Kaišiadorių rajono savivaldybė, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga, Kruonio parapija, Kruonio kultūros centras, Kruonio seniūnija, Kruonio pagrindinė mokykla, Rumšiškių kultūros centras

Atgal