DUK
+370 346 20 450
Pradžia

Sigito Juknevičiaus tapybos darbų parodos „Pūkai“ atidarymas

Tai ketvirtoji kaišiadoriečio Sigito Juknevičiaus paroda Kaišiadorių kultūros centre. Sigito Juknevičiaus tapybos darbų parodos „Pūkai“ atidarymas įvyks kovo 13 d. 18 val. Paroda Kaišiadorių kultūros centre veiks kovo 13–balandžio 10 dienomis.

„Pažiūrėk! – sušunku nebyliai kabindamas paveikslus. Man įdomu. Gal ir Tave sudomins mano požiūrio kampas? Darbai, kurių niekada nevadinau tapyba. Man tai jausmų įvaizdinimai spalvoto akrilo pagalba. Pasaulyje daug kalbų, daug išraiškos priemonių. Ši paroda - tai dar keletas vaizdinių žodžių iš mano kalbos, keli negirdimi akordai, nuspalvinę drobę. Kiekvienas paveikslas – akimirka išplėsta iki vaizdinės formos.

Akimirka, pagauta kaip plevenantis pūkas, buvo labai atsargiai padėta ant drobės ir apvedžiota grubia žmogiškos sąmonės ranka. Kadangi laikas yra vienas, o vakar, dabar, rytoj tai tik kalbinės formos susišnekėjimui pagelbėti, mes turime objektyvią galimybę nuskaityti informaciją iš bet kurio laiko taško. Taigi nėra lengvai nusakomos chronologinės ar kitos darbų sekos. Aišku, pasistengus galima būtų atkurti darbų atsiradimo tvarką, sudėlioti nuotaikų svyravimų planą. Bet tai formalumas, nors psichoterapijoje gal ir svarbus.

Darbuose galima atsekti psichinių būsenų kaitą, sąlygotą vienatvės išgyvenimo. Vienatvės, svyruojančios tarp vienišumo visiškoje desperacijoje iki išminties ir atsidavimo, bei gyvenimo ir mirties kaitos kaip nenutrūkstamo proceso supratimo.

Jei, eidamas paveikslų ratu, sustosi, tai ir bus ko aš siekiau.”

(Sigitas Juknevičius)

Kaišiadorių kultūros centras

Atgal