DUK
+370 346 20 450
Pradžia

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas Kruonio šile

Vasario 15 d. 17:00 Kruonis
1946 metais, naktį iš vasario 15-osios į 16-ąją Kruonio šile žuvo trys jaunuoliai, kurie norėjo iškelti trispalvę. Partizanai: Jurgis Krušinskas - Žiedelis, Antanas Lekavičius - Gulbinas, Pranas Žukauskas - Šalmas. Nuo 1990 m., kiekvieną vasario 15 d., Kruonyje susirenka patriotiški žmonės iš visos Lietuvos atminti šį partizanų žygdarbį ir pagerbti visus, kurie paaukojo savo gyvybes, kad šiandien galėtume džiaugtis laisve.
 
Programa:
17 val. Šv. Mišios Kruonio bažnyčioje.
18 val. iškilminga eisena iš miestelio aikštės į Partizanų memorialą Kruonio šile.
 
Šile: vėliavos iškėlimas ir „Tautiška giesmė“, salvė partizanams atminti, Kaišiadorių r. savivaldybės ir LR Seimo atstovų sveikinimai, degantys laužai, kareiviška košė ir arbata. Šventiniame koncerte: atlikėjai Indrė Dirgėlaitė ir Laurynas Maciulevičius, solistė Rusnė Marcinkevičiūtė (Kaišiadorių meno mokykla), Kauno Vytauto Didžiojo 2-osios šaulių rinktinės ansamblis „Žaibas“, Kruonio kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Svaja“, Kaišiadorių meno mokyklos Kruonio skyraus jaunių grupė, Kaišiadorių kultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro ansamblis „Žilvita“.
Dalyviai: Jūrų skautija „Divytis", karo istorijos rekonstruktorių klubas „Partizanas“, Lietuvos šaulių sąjunga, Krašto apsaugos savanoriai ir kt.
 
Renginys vyks lauke, apsirenkite šiltai ir patogiai. Pasipuoškite tautine atributika, turėkite vėliavų ar vėliavėlių. Kviečiame dalyvauti jau ketvirtį amžiaus tradiciškai organizuojame mums visiems ypatingame renginyje.
 
ATVYKTI Į RENGINĮ IR GRĮŽTI IŠ JO PAPRASTA – KVIEČIAME PASINAUDOTI NEMOKAMU TRANSPORTU.
Autobusas išvyksta:
16 val. iš aikštelės prie Kaišiadorių r. savivaldybės pastato;
16.15 val. iš aikštelės prie Žiežmarių kultūros centro;
21 val. iš Kruonio miestelio parko.
Registracija į autobusą vyksta iki vasario 12 d., el. p.: kruoniokc@gmail.com arba mob.: +370 699 15 282.
 
Organizatoriai: Kruonio kultūros centras, Kruonio seniūnija, Kaišiadorių rajono savivaldybė.
Partneriai: Kruonio parapija, Kaišiadorių meno mokykla, Kruonio pagrindinė mokykla.
 
Peržiūrėti "Facebook"
Atgal